Overvåking av harddiskens tilstand

Harddisken på Mac-en din lagrer operativsystemfiler og filene dine. Jo lengre du bruker Mac-en din, jo mer blir harddisken skadet. Dette kan føre til lavere datamaskinytelse, systemfeil og tap av data.

Merk: Denne funksjonaliteten er tilgjengelig kun i Kaspersky Plus og Premium.

Kaspersky-programmet bruker S.M.A.R.T.-teknologi for å oppdage og rapportere mulige nært forestående diskfeil, slik at du kan iverksette tiltak for å unngå tap av data og opprettholde dataintegritet.

Viktig: På macOS 11.0 eller senere, kan ikke Kaspersky-programmet sjekke tilstanden på eksterne harddisker.

Åpne vinduet Overvåking av harddiskens tilstand

Du kan slå av automatisk sjekking av harddisker på Mac-en din. Som standard sjekker Kaspersky-programmet Mac-ens harddisker én gang i uken.

Slå av automatisk sjekking av harddisker

Det venstre panelet i Overvåkning av harddiskens helse-vinduet viser en liste over harddiskene i Mac-en din. Det høyre panelet i vinduet viser de grunnleggende parametrene til den valgte harddisken som støtter S.M.A.R.T.-teknologi. Du kan se en detaljert rapport om alle tilgjengelige parametre.

Åpne den detaljerte rapporten for en valgt harddisk

For detaljert informasjon om S.M.A.R.T. parametere som brukes til å analysere Mac-harddiskene, se kundeservice nettstedet (Kunnskapsbase).

Noen ganger kan ikke Kaspersky-programmet bruke S.M.A.R.T.-teknologi til å sjekke Mac-ens harddisker av følgende årsaker:

Hvis Kaspersky-programmet varsler deg om at harddisken din er i en kritisk tilstand på grunn av skade, bør du vurdere å lage en sikkerhetskopi for å redusere risikoen for å miste data.

Åpne Time Machine for å sikkerhetskopiere data fra en harddisk

Bytte Mac-ens harddisk uten å miste dataene dine